Matens kjemiske sammensetning og egenskaper til kjemiske forbindelser i mat (aminosyrer og proteiner, lipider og karbohydrater), bl.a. bruningsreaksjoner og harskningsprosesser. Innføring i enkelte instrumentelle analysemetoder (spektrofotometri, gasskromatografi). Organisk syntese. Konserveringsmetoder (tørking og varmesterilisering). Grunnleggende mikrobiologiske laboratorieteknikker (bakteriologiske analyser av mat, hygieneprøver, vekstberegninger og mikroskopering). Laboratorierenhold.
Det forventes at studenten har tilegnet seg grunnleggende ferdigheter i laboratoriearbeid innen organisk kjemi, matkjemi, matteknologi, mikrobiologi og hygiene. Det forventes at studenten har oppnådd en forståelse for den praktiske tilknytningen laboratorieøvingene har til teoretiske kunnskaper i emnene TMAT1009 Organisk kjemi og matkjemi, TMAT1006 Konserveringsteknologi, TMAT1010 Prosessteknologi og TMAT1008 Mikrobiologi og mattrygghet.